Hammer Bezinningswandeling

Persbericht:

HammerBomenroute.

Op zaterdagmiddag 20 april 2019 wordt in het brinkdorp Den Ham de HammerBomenroute geopend. Het is een gemarkeerde wandeling die alleen en/of in groepsverband op alle dagen in het jaar te wandelen is. Het is de tweede in de reeks van HammerBezinningswandelingen.

De HammerBomenroute is tot stand gekomen door samenwerking van Hammenaren met een verbinding met de werkgroep Stille Momenten, IVN-afdeling Den Ham- Vroomshoop en Twenterand Tourist Informatie.

De werkgroep Stille Momenten organiseert in de 40 dagentijd op zes vrijdagavonden en op Witte Donderdag een Stil Moment waar mensen samen komen in een moment van bezinning; bezinningswandelingen zijn hier een logisch vervolg op.

IVN-afdeling Den Ham-Vroomshoop is onlangs opgeheven maar laat als sponsor, deze prachtige HammerBomenroute na, die al in 2006 het levenslicht zag, maar nu geheel is vernieuwd. De HammerBomenroute loopt deels parallel met de HammerBezinningsroute.

De HammerBomenroute begint in het centrum van Den Ham nabij het Middendorpshuis en loopt via de Groene Long van Den Ham naar de oude Algemene Begraafplaats aan de Molenstraat 31 te Den Ham.

De lengte is 4 km en de tijdsduur inclusief tijd voor het lezen van de informatie inclusief Qr-codes bedraagt tenminste 1 1/4 uur. De route loopt voor een deel over zandpaden. Onderweg staan 12 plaquettes met informatie over de boom. Ook staan er op de route banken om in alle rust te genieten van de bomen en zijn omgeving.

De HammerBomenroute is ontworpen en uitgezet door Henk Nieuwerth. Er is een TTI-routebeschrijving inclusief beeldmateriaal van de omgeving van de wandeling beschikbaar en daar zijn geen kosten aan verbonden.

De officiële opening zal plaatsvinden door het uitreiken van de beschrijving van de route door Henk Nieuwerth en Gerrit Kuiper aan de aanwezigen. Deze openingshandeling is op Stille Zaterdag 20 april om 15:00 uur bij het Middendorpshuis aan de Brink in Brinkdorp Den Ham, waarna de route in gezamenlijkheid wordt gelopen. Iedereen kan en mag natuurlijk meelopen.

Van harte welkom. Mede namens Henk Nieuwerth.

GerritJH Kuiper gerritjhkuiper@gmail.com mobiel 0612992012.

 

Terug naar het volledige overzicht